Bizden Haberler

Geri Git

TURGÖK (Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı)

 

 

Kurumumuz IQ PLUS Butik Eğitim Merkezi, TURGÖK’ü tanıtmak için, kendi kulvarındaki tüm faaliyetlerde özveri ile desteğini sürdürmektedir. TURGÖK bünyesinde organize edilen görme özürlülere yönelik  sınav denemelerine soru hazırlanması ve konu anlatımını sesli olarak gerçekleştirilmesine yardımcı olunmuştur.

 http://www.turgok.org/

 

TURGÖK HAKKINDA:

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, yurdumuzda yaşayan görme özürlüler ile yurt dışında yaşayıp da Türkçe bilen görme özürlülerin, yazılı kaynaklara erişimini sağlamak üzere 2004 yılında İzmir’de kurulmuştur. 
Görme özürlülerin eğitimleri ile kültürel gelişimlerine ücretsiz hizmet eden Türkiye’nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığıdır. Kitaplık hizmeti alan  görmeyenler bu vasıta ile kendi kitaplıklarını da  oluşturmaktadır.

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, Türkiye’nin her yerine, ayrıca İngiltere, Hollanda, Kıbrıs, Amerika,Almanya’ya ücretsiz ve geri iadesiz hizmet vermektedir. 
Hizmet ulaştırdığı  görme özürlü üye sayısı 3300 kişidir.

Üyelerine sesli ve kabartma (Braille) baskılı roman, ders kitabı, ÖSS, KPSS, SBS, açıköğretim  (lise, ilköğretim) soru bankaları ve sınav testleri  hazırlamaktadır. Ayrıca aylık yayın organları olan; ilköğretim 1. kademe öğrencileri için “Yavru Balarısı” (Braille Kabartma)dergisi 2. kademe öğrencileri için “Balarısı” (Braille Kabartma) dergisi, lise öğrencileri ve yetişkinler için de sesli MP3 formatında “Arkadaş” dergisi hazırlanarak ücretsiz olarak kargo ile adreslerine gönderilmektedir.

Tüm bu hizmetler, sayıları 300’ü aşan gönüllü destekçi ve bizlere kuruluşumuzdan itibaren destek olan sponsorlarımız sayesinde üretilmektedir.

Amacımız görmeyen kişilerin Türkçe okur yazarlık oranını arttırmak, eğitim ve kültürlerine katkıda bulabilmek ve bu amaçla yaşam kalitelerini yükseltmektir.

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı bugüne değin gerek farklı proje ve tanıtım faaliyetleri ile gerek medyada da yer alarak bilinirlik oranını her geçen gün arttırmaktadır. Buna bağlı olarak üye sayısı da artmaktadır.

 

Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın ana hedefi gelişmiş ülkelerde bulunan görme özürlüler kitaplıkların düzeyine ulaşarak, görme özürlülerin yazılı kaynaklardan yararlanma sorununa köklü çözümler getirmek, onların eğitimine ve kültürel gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunmaktır.