1 of 9

Beynin En Verimli Olduğu Saatler

blog-details-img

Anlama, dikkat ve konsantrasyonumuz günün belli saatlerinde artar ve azalır. Hangi saatlerde kolay anladığınızı ve dikkatinizi en iyi topladığınızı öğrenmek için kendinizi iyi gözlemlemeniz gerekmektedir. 

 

Zamanınızı planlarken başkasından örnek almayın. Kendi beceri, bilgi ve ihtiyaçlarınıza göre bir harita çizin. Örneğin size zor gelen derse çalışmak için dikkatinizi en iyi toplayabildiğiniz saatleri seçin.

 

Beyninizin otomatik olarak çalışma moduna geçmesini istiyorsanız çalışma saatleriniz istikrarlı olsun.

 

İdeal ders çalışma saati kişiden kişiye göre değişse de verimli saat bir çok insan için sabah saatleridir. Bunun sebebi ise beynimizin dinlenmiş olmasıdır ve uyku alındığı için uyku bastırma ihtimali diğer saatlere göre daha düşüktür. Dikkat açıktır ve günün yoğunluğundan uzakta oluruz.

 

07:30- 11:30

Beynimizin en aktif, en verimli olduğu saatlerdir. Paragraf, problem ve deneme bu saatlerde çözülmelidir. Uzmanlar bu saatlerin; planlama, düzenleme ve ileriye dönük yapıcı fikir üretimi için en verimli saat olduğunu düşünmektedir.

 

16:30-18:30

Zihne canlılığın geri döndüğü saatlerdir. Bu saat aralığında ders tekrarı yapmanız sizin için iyi olur. Uzun dönemli hafızaya almak istediğiniz konuları çalışmak için de verimli bir saat aralığıdır.

 

19:30- 23:30

Saat 19:00'dan sonra yine zihni çalışma için yaklaşık 3 saat süren verimli bir ara vardır. Kendinizi bu saat aralığında tamamen soru çözümüne odaklayabilirsiniz.