1 of 9

YKS 'YE HAZIRLIK

blog-details-img

Sevgili Gençler,

 

Öncelikle YKS'ye hazırlanmaya başlamadan önce yapabileceğiniz en önemli adım hedefinize ulaşmak için bir yol haritası çizmek olacaktır. Çünkü sınav maraton, siz koşucu, size hedefe ulaştıran ise yol (yöntem) dir. Yolunuzu ne kadar doğru seçerseniz önemli derecede öne geçersiniz. Sınava hazırlık sürecinde yol haritamızı belirlerken nelere dikkat etmek gerekir? Güçlü bir eğitim kadrosu ve rehberlik servisi...

 

Size tecrübeleriyle nokta atışı yaptıracak ÖSYM'nin soru tarzına tamamıyla hakim öğretim kadrosu ve sistemiyle psikolojik sürecinizde size sürekli destek olacak rehberlik servisi ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Iq Plus Butik Eğitim Merkezi 36 yıllık tecrübesiyle oluşturduğu ' Başarı Programı' sistemiyle sizi hedefinize ulaştıracak bir kurumdur. Yol haritamızı belirledikten sonra gelelim çalışma kısmına ;

Özellikle AYT'de konuların önemli bir bölümünü 12.sınıf konularının oluşturduğunu biliyoruz. Bu yüzden okulu bir kayıp değil aksine dersi derste öğrenerek zaman kazanımı yaptığımız bir yer haline getirebilirsiniz. Dersi derste öğrenmek eve geldiğinizde bir daha yoğun konu çalışıp zaman kaybetmenizi engelleyecektir. Sadece okulda tuttuğunuz notları günlük tekrar etmeniz konuları daha hızlı kavrayıp soru çözümü için daha fazla zaman kazanmanızı sağlayacaktır. 

 

Haftanızı planlarken TYT-AYT şeklinde ikiye bölebilirsiniz. YKS' ye hazırlanma sürecinde konu çalışmaya zamanınızın %30' unu ayırırken test çözümüne zamanınızın %70'ni ayırmaya özen göstermelisiniz. 

Yavaş yavaş erken kalkmaya kendinizi alıştırarak sabah rutini oluşturabilirsiniz. Sabah zihniniz temizken konu tekrarı yapmanız size önemli katkı sağlayacaktır. 

 

Okul aralarınızı zamana dayalı soru çözümüne ayırabilirsiniz. Örneğin 1 saatlik öğle molasında 30 dakika dinlenebilir, 30 dakikada 25 soru çözme hedefi koyabilirsiniz. 

 

Hafta sonunuzu denemeler, konu eksikliklerinizi kapatma, soru geliştirme şeklinde kullanabilirsiniz. Sınava hazırlanırken en az 2 kaynak takip etmeniz de oldukça önemlidir.

 

Hedef Koy, İste, Plan Yap ve Asla Vazgeçme... Başarı muhakkak senin olacaktır.