1 of 9

LGS Neden Önemli ?

blog-details-img

 

Nitelikli bir liseyi kazanan bir öğrenci, sistemini oturtmuş bir liseyle üniversiteye nasıl hazırlanacağını bilir. Ayrıca bilgi seviyesi birbirine yakın öğrencilerle birlikte üniversite sürecine hazırlandığınız için hazırlık sürecinden kopma riskiniz biraz daha düşüktür.

 

Nitelikli olmayan okullarda öğrenci profili daha inişli çıkışlıdır ve lise sistemini güçlü kuramayabilir. 

 

Nitelikli okulların ders  işleyişi, ders içeriğindeki örnekler bile üniversite sınavına hazırlık yönündedir. Çünkü öğrenci profilleri %10 'luk dilimden oluştuğu için yani bilgi temellerini tamamlamış öğrencilerden oluştukları için üzerine işlemek daha kolaydır. Bu ne demektir aslında üniversiteye hazırlık sürecinde daha az yorgunlukla hedefe ulaşmak demektir. Okul aslında üzerinizdeki yükü alır ve hedefleriniz hayal olmaktan çıkar. 

 

Nitelikli olmayan diğer okullarda sistem daha karışık olabilir. Bunun en büyük sebebi ise öğrenci profilleri daha geniş bir yelpazede olmasıdır. Öğrencilerin ders işleyişi daha düşük seviyeye indirgemek zorunda kalabilir. Bu sebeple üniversiteye hazırlık sürecini kendiniz planlamanız gerekebilir. 

Nitelikli bir okul aslında etikettir. Malum etikette her kapıyı açacaktır. İş başvurusunu değerlendirme lise öğreniminizden başlayacağı unutulmaması gereken bir gerçektir. Örneğin; Atatürk Lisesi 'nin diploması tüm dünyada geçerlidir. 

 

Nitelikli olmayan okulları ise ülkeyi bırakın farklı şehirdeki bir kişi bile tanımayabilir. Bu durumda iş bulma süreci de sizi zorlayabilir. 

 

Liste bu şekilde uzar gider. Geleceğini daha sağlam inşa etmek adına gelin LGS sürecinde sıkı çalışıp, kendinize kaliteli bir yer edinin.